Asa vor arata protezele viitorului! Piciorul din titan printat 3D si facut exact pe dimensiunea si nevoile purtatorului

Tehnologia mai devreme sau mai tarziu chiar schimba vieti. In clipa de fata, se pare ca medicina este urmatorul domeniu, unde in viitorul apropiat descoperirile tehnologice isi vor gasi un nou domeniu de aplicare.

 

In imaginile de mai jos putem observa un membru protetic, intr-o exprimare clasica, o proteza in locul unui picior complet. Ceea ce este cu adevarat ulitor este nu doar designul acestei proteze, dar mai ales functionalitatea lui.

 

Fiind printat 3D din titan, procesul de masurare, scanare si verificare a piciorului viitorului purtator se poate face mult mai rapid. Vechile proteze erau testate si modificate de mai multe ori in functie de cum se simtea pacientul cu ea. Faptul ca este din titan o face sa fie mult mai usoara, ceea ce este un alt mare avantaj pentru cineva care reinvata sa mearga cu asa ceva.

 

 

Iar cel mai important aspect pe care tehnologia il aduce in inlocuirea membrelor pierdute este pretul mic. Protezele clasice costau enorm datorita mecanismelor si sistemelor de rotatie pe care le aveau pentru a simula o miscare cat mai naturala a piciorului.

prosthetics-leg-3d-printed-titanium-william-root-4 prosthetics-leg-3d-printed-titanium-william-root-6 prosthetics-leg-3d-printed-titanium-william-root-7

prosthetics-leg-3d-printed-titanium-william-root-8

prosthetics-leg-3d-printed-titanium-william-root-3 prosthetics-leg-3d-printed-titanium-william-root-2

loading...
ALTE ARTICOLE SUPERTARI

Facebook comments

No Comments

Leave a Reply

Show Buttons
Share On Facebook
Hide Buttons