Extraordinar! Suedia plateste oamenii sa isi repare lucrurile pe care ar fi vrut sa le arunce si sa le inlocuiasca cu unele noi.

Pentru a combate consumerismul si cultura prin care oamenii in zilele noastre arunca tot ce s-a defectat si inlocuiesc cu alt produs nou, guvernul din Suedia vine cu o strategie revolutionara. Pentru a reduce consumul si reziduurile de orice fel, autoritatile ii incurajeaza pe oameni sa-si repare lucrurile in loc sa le arunce, si fac asta printre metoda cel putin origianala.
TVA-ul scazut pentru serviciile de reparatii ale hainelor, bicicletelor, frigiderelor si masinilor de spalat de la 25% la doar 12%.

 

Poate parea un procent mic si un efort nu foarte considerabil, dar asta va aduce guvernului Suedez o scadere a incasarilor de taxe cu aproape 54 milioane de dolari pe an. In prezent Suedia are un excedent bugetar de peste 800 de milioane de dolari, iar autoritatile se pare ca au gasit si cateva cauze nobile in care sa “consume” o parte din acesti bani.
Ceea ce incearca suedezii sa faca este reducerea impactului asupra mediului.

 

Dorinta de a-i impiedica pe oameni sa cumpere mai rar produsele care contin in ele sau in procesul lor de fabricatie substante chimice daunatoare mediului este sustinuta de incercarea de a-i face pe oameni sa pastreze lucrurile respective mai mult timp. Pentru ca economia sa nu fie afectata pe termen lung si pentru ca oamenii chiar trebuie sa cumpere din cand in cand lucruri, Suedia a gasit o varianta.

sweden

“Oamenii nu vor mai cumpara lucruri proaste sau de calitate inferioara pe care le vor arunca destul de repede dupa ce se strica la un interval scurt de la achizitie. Acum ei vor fi tentati sa plateasca mai mult pe produse de o calitate mai buna si pe care stiu ca se pot baza mai mult timp” a fost raspunsul autoritatilor la scepticismul asupra deciziei lor.

 

De asemenea masura va avea si un efect pozitiv asupra economieie pentru ca se vor creea locuri de munca in Suedia, mai ales ca oamenii vor sa-si repare lucrurile aproape de unde locuiesc.

j-okneh0tn8ukblnxarryhdp9tteu9mcsghwpnugjra washing-machine-expert

loading...
ALTE ARTICOLE SUPERTARI

Facebook comments

No Comments

Leave a Reply

Show Buttons
Share On Facebook
Hide Buttons