Impresionant! Astea sunt cele mai mari blocuri de locuinte din lume! Lungimea lor este uriasa. Au mii de aparatmente

În lume există blocuri enorme. Anume despre ele vom vorbi astăzi. Știi care este cel mai mare bloc de locuit din lume? Nu, nu vorbim despre clădirile zgârâie-nori din New York sau Dubai. Ci despre ucraineanul Lutsk. Clădirea are forma unei celule gigantice, fapt care i-a determinat pe locuitorii orașului s-o supranumească “Marele Zid Chinezesc.”

 

Clădirea are 1750 de metri în lungime, iar dacă luăm în considerare și labirintul pe care îl formează, adunăm 2775 de metri. Pentru comparație, zidul Kremlinului este mai scurt – are 2235 de metri. Acest gigant a fost acum 11 de ani. Complexul are patruzeci de clădiri de diferite înălțimi și 120 de intrări.

home_luzk11

 

Un alt gigant este situat în Volgograd. Gigantul cu 9 etaje are lungimea de un kilometru și o sută patruzeci de metri. Casa a fost construită în a doua jumătate a anilor 70 din secolul trecut. Nu există niciun loc pe pământ care ar permite vizualizarea clădirii în totalitate. Poți vedea cum arată construcția întreagă doar de la înălțimea zborului de pasăre.

Imaginează-ți: aici se află 1400 de apartamente și o mulțime de blocuri administrative.
Specialiștii au încercat să găsească explicații pentru aceste ”minuni” arhitecturale. O casă mare este o celulă unică. În timpurile sovietice, casele se construiau din punct de vedere industrial. Se cereau cheltuieli minime și termeni limită. Frumusețea era pe locul doi, important era ca blocul să arate estetic. Cartierele mari și blocurile lungi erau considerate la modă și nu deranjau pe nimeni. Astăzi, pretențiile pe piața imobiliară sunt diferite, de aceea arhitecții încearcă să gândească proiecte unice.

 

wx10801

La Moscova există un bloc care are 1400 de metri. Cu greu putem numi această clădire un tot întreg. Este mai degrabă un ansamblu de blocuri.

 

ce12b8ee-5620-4d08-baa1-225f595d82f71

 

Altă clădire de la Moscova are 750 de metri lungime:

 

neb_varshavka11

 

Nu doar  Rusia Sovietică se poate mândri cu clădiri gigantice. Casa lui Karl-Marx-Hof din Viena are de asemenea dimensiuni impresionante: lungimea sa este de 1100 de metri.

 

do%cc%88bling_wien_-_karl-marx-hof1

 

 

loading...
ALTE ARTICOLE SUPERTARI

Facebook comments

No Comments

Leave a Reply

Show Buttons
Share On Facebook
Hide Buttons