Incredibil! A rescris tot Coranul cu litere de AUR pe foi de matase! Cum arata cartea acum este impresionant

Pentru musulmani, Coranul nu este doar cartea sacră revelată de către divinitate, definită ca o sumă de concepte în care se crede, o sinteză de precepte etice, o conduită de viață spirituală, un codice civil ce răspunde problemelor vieții cotidiene, ci și „o inimitabilă simfonie ale cărei sunete îi mișcă pe oameni până la lacrimi sau îi duce pe culmile extazului”, cum spunea Marmaduke Pickthall, în prefața traducerii sale a Coranului în engleză.

 

 

Femeii din imaginile de mai jos i-au trebuit 3 ani pentru a realiza aceasta opera de arta! 164 de pagini de matase au fost umplute cu litere de aur cu invatamintele transcrise din forma originala a Coranului.

 

 

Doamna pasionata de Coran este un pictor din Azerbaigian, iar rezultatul muncii sale este absolut incredibil chiar si pentru cineva care este ateu. Artista, o adepta infocata a religiei considera aceasta opera de arta ca fiind cea mai mare capodopera pe care ea ar fi putut sa o realizeze. De asemenea materialele alese de ea sunt unele care sa nu “ofenseze” deloc importanta scriituri, mai ales ca in Coran, varianta origianala se fac mai multe referiri la matase.
Pentru musulmani, limba arabă ca mijloc de expresie a Coranului, Cuvântul lui Dumnezeu, este perfectă ca și Coranul însuși. Când se vorbește despre perfecțiunea acestei limbi, se scot în evidență elemente prezente în apologiile tuturor limbilor: muzicalitate, logică, bogăție sinonimică, simbolismul sunetelor, concizie, și mai ales motivarea ce ar exista în relația formă sonoră-conținut semantic. Perfecțiunea acestei limbi este subliniată permanent în lucrările autorilor musulmani consacrate inimitabilității – al-’i‘ğāz (termen tradus și cu „miracol” sau „minune”) – textului coranic, manifestată atât la nivelul expresiei, cât și al conținutului.

 

sursa foto

 

gold-black-silk-quran-tunzale-memmedzade-1 gold-black-silk-quran-tunzale-memmedzade-2 gold-black-silk-quran-tunzale-memmedzade-3

gold-black-silk-quran-tunzale-memmedzade-4 gold-black-silk-quran-tunzale-memmedzade-5

loading...
ALTE ARTICOLE SUPERTARI

Facebook comments

No Comments

Leave a Reply

Show Buttons
Share On Facebook
Hide Buttons